Hva er digital markedsføring?

For markedsføreren har mye endret seg de siste årene. De grunnleggende prinsippene for markedsføring er fortsatt gjeldene og like viktig. Men digital markedsføring gir deg en unik innsikt i dine kunders brukeratferd.

Tradisjonell markedsføring gir liten mulighet for tilbakemelding fra dine kunder, og det er vanskelig for deg som markedsfører å vite om du har lykkes med å nå ut til din målgruppe.

I digital markedsføring har du langt flere redskaper tilgjengelig for å nå din kundegruppe. Og det viktigste med disse kanalene er at de alle gir deg gode svar på hva dine kunder er interessert i. Via e-postmarkedsføring, annonsering i sosiale medier og Google AdWords vil du få gode rapporter på hvor mange av dine kunder som var interessert i ditt budskap. Du vil også kunne gjøre direkte målinger for å følge kundens bevegelser på din nettside etter at kunden for eksempel har åpnet et nyhetsbrev.

Unik kunnskap om dine brukere

Ved hjelp av digital markedsføring, vil du som markedsfører kunne optimalisere og tilpasse din nettside eller din nettbutikk ut i fra responsen du har fått på markedsføringen din. Det blir lettere for deg å måle effekt av dine markedsføringstiltak, og du kan presentere tall og fakta til dine ledere.

Slik jobber vi med digital markedsføring

I Netlab jobber vi med digital markedsføring gjennom en kontinuerlig prosess bestående av:

Test > Analyser > Optimalisering > Gjenta

For å hjelpe deg med dine utfordringer må vi først bli kjent med din kundegruppe. Deretter må vi planlegge hvilke konkrete tiltak vi kan gjøre for å nå denne kundegruppen på en bedre måte enn i dag. Til slutt vil vi stå igjen med en større forståelse av hvem kundegruppen er og i hvilke kanaler din kundegruppe responderer best. Det er da vi kan begynne å optimalisere markedsføringen for best mulig effekt.

Vi hjelper deg med:


Kom i gang med digital markedsføring

Ønsker du hjelp til å komme i gang? Ta kontakt med Espen Bjaarstad for en uforpliktende prat. Du kan også fylle ut skjemaet på denne siden, så tar vi kontakt med deg.