SSL

For å kunne ivareta sikkerheten til brukerne og sørge for at personopplysninger ikke kommer på avveie er https en nødvendighet for alle nettsider. Https gir også beskyttelse mot avlytting og mellomleddsangrep (for eksempel om noen hacker seg inn et nettverk).

Sikkerhet og hastighet

Både Google og Mozilla har nylig uttalt at de jobber for å fase ut http-sider.

Av sikkerhetsmessige årsaker foretrekkes de krypterte https-sidene. Fra januar 2017 begynte Googles nettleser Chrome med å merke http-sider som usikre. I første omgang gjaldt dette nettsider der man skriver inn passord og bankkortinformasjon, men dette var bare starten på en langsiktig plan for å merke alle http-sider som usikre. I dag merkes sider uten sikkerhetssertifikat (SSL) med varseltrekant i adressefeltet og tekst som  «Ikke sikker/Not secure».

Om din nettside ikke har sikkerhetsertifikat (https) enda, anbefaler vi at du får dette på plass. Du har alt å vinne, enten vi snakker om brukeropplevelse, sikkerhet eller rangering i søkemotorene.

Googles søkemotor liker https

Sikkerhet har høy prioritet hos Google, og derfor har de inkludert https som en av rangeringsfaktorene i søkemotoren.

For øyeblikket teller akkurat denne faktoren bare rundt 1%, men Google uttaler selv at faktoren nok vil økes i tiden framover for å oppmuntre til å legge om til sikre sider. Nettsiden din vil altså komme rangere lenger opp i søkeresultatene i Google, om den er sikker. I verste fall løper en risikoen for at nettstedet kan forsvinne fra Googles søkeresultater uten SSL-sertifkat.

Pris for SSL-oppsett 2500,-

Dette er inkludert:

  • DDoS protection
  • Global CDN
  • Shared SSL certificate