Gå til innhold
Søk

Kathrine Bjerke

Senior løsningsarkitekt / Siv.øk.

99 24 35 45
[email protected]
LinkedIn
Pinterest

Kathrine har vært ansatt i Netlab siden høsten 2011. Hun arbeider i dag som senior løsningsarkitekt hos Netlab med både nasjonale og regionale kunder.

Som senior løsningsarkitekt arbeider hun primært som et kontaktledd mellom bedriftsledere og utviklere/ingeniører, og koordinerer med ikke-tekniske ressurser for å møte en rekke behov. Rollen handler om å forstå behov, gi råd, administrere risiko og levere rette teknologi.

I denne jobben trenger jeg å lytte, forstå, forklare, rådgi, påvirke og forhandle, alt mens enn navigerer seg gjennom komplekse prosjekt-miljøer med flere konkurrerende interesseforventninger - og jeg elsker det. - Kathrine

Dette er Kathrine
Kathrine elsker USA og utdannet seg som siviløkonom fra Washington State University i 2000 med en "major" i International Business og en "minor" i Marketing. Hun har dessverre en tendens til å ikke kunne snakke helt rent norsk i workshops, og kollegaene hennes må ha en god evne til å bytte mellom språk.

Hennes første jobb etter studiene var som regnskapsfører, hvor hun lærte debit og kredit i praksis, og har siden den gang også vært innom Fylkeskattekontoret i Aust-Agder og sett at det ikke er så skummelt på den andre siden. Før jobben i Netlab arbeidet hun 7 år i Næringsforeningen i Kristiansandsregionen som nestleder og redaktør av SPENN. Med godt over 500 medlemsbedrifter den gang har hun opparbeidet god kunnskap om det sørlandske marked som hun har tatt med seg videre inn i vår fantastiske digitale verden.

Og visste du dette? Kathrine dro på sommerleir i USA tre år på rad i en alder av 12, 13 og 14 år på Concordia Language Villages. Her fikk hun oppleve norsk historie (tre år på rad) ved å måtte delta på en Svartedauden «reenactment.» 


Prosjekter og erfaring
  • NRK TV-Aksjonene
  • Høyres Hovedorganisasjon
  • BOEN
  • Nordic Sportsmaster AS

Kathrine Bjerke

Bli bedre kjent med Kathrine

"Harry Potter" ble fort min favorittbok, og jeg oppdaget at jeg er en stor fan av magi og trolldom. Hvem skulle ikke hatt et "usynlighetsteppe" av og til!

I dag leser jeg fortsatt slike bøker (Ringenes Herre og Sword of Truth), Yeah!, men finner den samme lidenskap og entusiasme i Big Data, forretningsmodeller, research, trendanalyse og datavisualisering.

Født og oppvokst i en familie med mange selvstendig næringsdrivende, ble en siviløkonomutdannelse helt naturlig - for meg vel og merke. Når jeg får lov til å arbeide med ledelse og styring av bedrifter og organisasjoner er jeg i mitt rette element. 

Markedsføringsyrket har endret seg drastisk de siste to årene. I følge en undersøkelse gjort av Adobe mener 76% av markedsfører at markedsføringsfaget har endret seg mer i denne perioden, enn det har gjort de siste 50 årene før det. En hovedutfordring som jeg ser gjentar seg i de fleste bedrifter/bransjer – i min jobb i dag og fra min tidligere stilling i Næringsforeningen i Kristiansandsregionen – er hvordan mange bedrifter ikke er strukturert riktig for å håndtere den digitale hverdagen som kommer mer og mer, en svært viktig fase i vår modenhetsmodell. En undersøkelse gjort av Sitecore viser at hele 85 % av alle virksomheter befinner seg i de første 2 av 7 fasene av "The Customer Experience Maturity Model." 

I min stilling hos Netlab; det handler om å bygge tillitt mellom meg, deg, dine kunder, mine kollegaer og en god dose hardt arbeid. Sammen kan vi alle klare det vi vil. Det gjelder å vite hvor vi vil.

Mine motto:
If you change nothing, nothing will change!
Become datadriven, fail faster!

Mitt favorittall:
Det er 0 fordi... 

Mennesker jeg beundrer;

- Hans Rosling: Global health expert, data visonary
- Mary Portas: The retail queen
- Jon Taffer: The leading expert of the bar and nightclub industry
- Florence Nightingale: The passionate statistician

Espen Bjaarstad

Daglig leder

Kathrine Bjerke

Senior løsningsarkitekt / Siv.øk.

Cathrine Bruland

Prosjektleder

Anne Skåle

Administrativ koordinator

Audun Haugland

Seniorutvikler / Siv.ing.

Stein Vidar Lund

Front-end utvikler

Øyvind Råmunddal

Webdesigner

Ulrik Hovstad

Utvikler

Håvard C. Skåle

Back-end utvikler